top of page
  • Van Dyck Dakwerken

Waarom kiezen voor sandwichpanelen van Joris Ide?U heeft ze vast en zeker al wel eens gezien en misschien heeft u er zelfs al eens mee gewerkt: sandwichpanelen. Ze vormen namelijk een eenvoudige en kosteneffectieve manier van isolatie en energiebesparing, waardoor ze ook in ons land zeer populair zijn bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bij Van Dyck Dakwerken in Stekene hebben we ons dan ook gespecialiseerd in sandwichpanelen van het vooraanstaande merk Joris Ide. In dit stuk leggen we u kort uit wat sandwichpanelen zijn en welke voordelen deze zoal met zich meebrengen.


Wat zijn sandwichpanelen precies?


Een sandwichpaneel is in feite niets meer en niets minder dan een soort bouwmateriaal waarmee daken en gevels bekleed en geïsoleerd kunnen worden. De naam “sandwichpaneel” is het resultaat van de structuur van deze materialen, namelijk twee duurzame stalen of aluminium panelen met daartussen een laag isolerend materiaal. De binnenplaat van een sandwichpaneel, dus de plaat die op het dak of de gevel wordt bevestigd, is gemaakt van staal, alufolie of kunststof. De buitenplaat, dus het gedeelte dat zichtbaar is op uw dak of gevel, bestaat over het algemeen uit metaal of kunststof.


Er bestaan twee soorten sandwichpanelen: sandwichpanelen voor het dak en sandwichpanelen voor de gevel. Deze verschillen van andere soorten dak- of gevelbekleding, omdat ze een laag isolatiemateriaal bevatten. De variatie wat betreft sandwichpanelen ligt vooral binnen de dikte van deze isolerende laag, evenals in de stijl van de afwerking.


Voordelen van sandwichpanelen van Joris Ide


Joris Ide is een gerenommeerde speler van Belgische afkomst binnen de internationale staalindustrie. Bij Van Dyck Dakwerken werken wij al jaren exclusief met hun producten, dankzij de vele voordelen die deze met zich meebrengen.

  • Sandwichpanelen van Joris Ide bestaan uit één enkelvoudig component, waardoor ze zeer eenvoudig te monteren zijn.

  • Dankzij hun hoogwaardige kwaliteit zijn ze ook zeer bestendig tegen wind, water en andere weersomstandigheden.

  • De thermische kwaliteit van sandwichpanelen van Joris Ide is dusdanig hoog dat ze niet enkele temperatuurverlies van binnenuit verminderen, maar ook temperatuurverhoging van buitenaf voorkomen.


Voor meer informatie over de sandwichpanelen van Joris Ide en/of een gratis offerte kan u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons!16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page