top of page
  • Van Dyck Dakwerken

Hoe zit het eigenlijk met de verbouwpremie in Vlaanderen?Als u recent in de weer bent geweest met het voorbereiden van isolatiewerken of andere energiebesparende verbouwingswerken, dan heeft u mogelijk al meegekregen dat er aanzienlijke veranderingen zijn doorgevoerd wat betreft de structurering en het aanvragen van de bijbehorende premies. De kans is echter groot dat u hier nog niet van op de hoogte bent, zeker wanneer u recent niet bezig was met dergelijke werkzaamheden. Gelukkig kan u altijd bij Van Dyck Dakwerken in Stekene terecht voor informatie inzake de nieuwe MijnVerbouwPremie en voor advies inzake het correct aanvragen ervan.


De nieuwe MijnVerbouwPremie?


Vóór 30 juni 2022 bestond er nog een hele rits aan energiebesparende premies bij Fluvius, het Vlaamse multi-utility bedrijf dat de elektriciteits-, gas-, kabel- en rioleringsaansluitingen regelt voor meer dan zeven miljoen huishoudens. Die structuur is echter recent aangepast en vooral overzichtelijker gemaakt voor u, de consument. De vroegere renovatiepremie en de meeste andere energiebesparende premies zijn sinds 1 juli van dit jaar namelijk ondergebracht in de zogenaamde MijnVerbouwPremie. Deze zal vanaf 1 oktober 2022 online aan te vragen zijn.


Voor de periode van 1 juli tot 30 september zullen de premies die onderdeel zullen gaan uitmaken van MijnVerbouwPremie tijdelijk niet aangevraagd kunnen worden. Mocht dit voor u gelden, geen zorgen. Alle facturen die in aanmerking komen voor een van de premies van MijnVerbouwPremie en die tussen 1 oktober en 31 december van dit jaar worden aangevraagd, kunnen op een later punt alsnog worden geregistreerd. De verloopperiode voor die facturen bedraagt maximaal 27 maanden, dus 2 jaar en 3 maanden.


Wie kan gebruik maken van MijnVerbouwPremie?


De financiële steun die in de vorm van premies aangevraagd kan worden is sterk afhankelijk van de doelgroep waar u als aanvrager toebehoort. Echter, iedereen die investeert in energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld dakisolatie of zoldervloerisolatie, voor een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of niet-woongebouw kan in aanmerking komen voor MijnVerbouwPremie.


Wenst u nog meer informatie over deze premies?


Bent u benieuwd welke premies u juist kunt aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen? Klik dan op deze link van de overheid:

https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-en-belastingvoordelen/mijn-verbouwpremie.


Hierin staat uitgebreid de informatie voor welke doelgroepen en werken het gaat en aan welke voorwaarden u moet voldoen.


Wenst u enkel een kort overzicht van de mogelijke premies te bekijken per doelgroep, dan kunt u dit snel terugvinden in deze pdf van de overheid:

https://publicaties.vlaanderen.be/view-file/49955.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page