top of page
  • Van Dyck Dakwerken

EPDM dakbedekking


Wat is het en waar is het goed voor?


Van variërende en soms zware weersomstandigheden tot aanzienlijke schommelingen van de temperatuur en simpelweg veroudering; door de jaren heen krijgt uw dak heel wat te verduren. Tegelijkertijd vormt het letterlijk het dak boven uw hoofd, dus is het van belang dat u kan vertrouwen op de kwaliteit van de dakbedekking. De mogelijkheden hangen vanzelfsprekend altijd af van verschillende factoren, waaronder het soort dak en uw budget, maar een oplossing die wij vaak aanraden is een duurzame dakbedekking van EPDM. Bij Van Dyck Dakwerken specialiseren wij ons al jarenlang in de plaatsing van EPDM op platte daken in Stekene en omgeving.

Wat is EPDM precies?


EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) is een synthetische soort rubber die in de jaren vijftig werd uitgevonden in het Midden-Oosten. Daar had men nood aan een product dat bestand was tegen de enorme temperatuursveranderingen en de verschillende niveaus van uv-straling in de regio, en dat lang mee kon gaan. EPDM bleek de oplossing. Niet veel later begon men EPDM ook steeds vaker in meerdere varianten in Europa te gebruiken en niet enkel voor daken, maar ook, bijvoorbeeld, voor gevelbekleding en vijvers, en in de automobielindustrie.


Bij Van Dyck Dakwerken zijn we vanzelfsprekend voornamelijk geïnteresseerd in de toepassing van EPDM als dakbedekking, dankzij de vele voordelen die het met zich meebrengt.


  • Waterdicht: EPDM dakbedekking bestaat uit één grote laag rubberfolie zonder naden, waardoor het waterdicht is en het risico op waterlekken vrijwel nul wordt.

  • Elastisch: EPDM dakbedekking is zeer elastisch, zeker in vergelijking met andere soorten dakbedekking, waardoor het veel minder snel scheurt of barst bij blootstelling aan extreme weersomstandigheden als hitte of koude.

  • Uv-bestendig: EPDM dakbedekking is zeer goed bestand tegen uv-straling en in combinatie met de eerder benoemde hoge elasticiteit zorgt dit voor een levensduur van gemakkelijk 50 jaar en langer.

  • Gemakkelijke plaatsing: EPDM dakbedekking kan geplaatst worden zonder vuur, in tegenstelling tot, bijvoorbeeld, roofing. Dit maakt het een ideaal materiaal voor plaatsing op verschillende dakstructuren.


Voor meer informatie over EPDM en de mogelijkheden voor uw dak kan u altijd vrijblijvend contact opnemen met Van Dyck Dakwerken in Stekene!8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page